یک سوال :
شما چگونه می توانید بدون شکستن پوست تخم مرغ محتویان درونی آن را مشاهده کنید ؟

                                     
برای یافتن پاسخ این سوال لیوانی را تا نیمه با سرکه سفید پر کنید . تخم مرغ را در لیوان قرار دهید .

                         

به محض قرار دادن تخم مرغ در سرکه شما متوجه وجود حبابهایی در اطراف تخم مرغ خواهید شد که حاصل ایجاد واکنش شیمیایی بین پوسته تخم مرغ و سرکه سفید است . هم چنین تخم مرغ را  در سرکه به صورت شناور می بینید که آن هم به دلیل وجود تشکیل حبابهایی در اطراف تخم مرغ است .
اکنون سر لیوان را بپوشانید و به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید . شما هر روز به لیوان سر بزنید و برای این که نتیجه ی بهتر بگیرید سرکه مانده را با سرکه ی تازه عوض کنید . بعد از حدود یک هفته تخم مرغ شما بدون پوسته در لیوان است و تنها غشا خود را حفظ کرده است . اکنون شما می توانید تخم مرغ را از لیوان درآورده و در دست بگیرید . غشا به صورت شفاف است . اگر شما همین تخم مرغ را در مقابل منبعی از نور بگیرید می توانید به راحتی زرده و سفیده ی آن را مشاهده نمایید .

                            

چرا این اتفاق می افتد ؟

سرکه ی سفید حاوی اسید استیک می تواند به راحتی کربنات کلسیم پوسته ی تخم مرغ را در خود حل کند . یون های کلسیم در واکنش با اسید استیک در سرکه شناور می شوند و کربنات هم در ترکیب با اسید استیک به دی اکسید کربن تبدیل می شود که به صورت حباب در اطراف تخم مرغ مشاهده می شود . ( با تشکر از خانم رسولی - وبلاگ آموزش ابتدایی)



تاريخ : دوشنبه سی و یکم خرداد 1389 | 11:17 | نویسنده : مهدی |
.: Weblog Themes By SlideTheme :.